Byrå - Byta företagstyp

Om du har fått in fel företagstyp på din klient under Grunddata så kan du enkelt ändra på detta om du har den behörigheten.

Gå in på din klient i klientlistan och klicka på kugghjulet som du hittar längst uppe till höger på klientkortet.

Där klickar du på knappen Byte av företagstyp.

Det kommer då upp ett fönster som ser ut så här

Välj den företagstyp du vill ändra till.

Du kommer då att få upp meddelanden om du kan ändra till den här typen av företagstyp och om något kommer att ändras.

Tryck OK och du kommer se vilka ändringar som är genomförda.

OBS!

Tänk på att om du på klienten har bockat i att olika moment och/eller kontrollpunkter är klara så kommer dessa klarmarkeringar att försvinna i samband med bytet av företagstyp, om bytet kräver att du ändrar på klientens räkenskapsår. T.ex. du byter från Aktiebolag med brutet räkenskapsår till Enskild Firma som inte får ha brutet räkenskapsår.