Capego Bokslut- 2200 Avsättningar

Denna bilaga används för att specificera avsättningar. Avsättningar är säkra eller sannolika förpliktelser gentemot tredje man som är hänförliga till räkenskapsåret eller tidigare räkenskapsår. Samtidigt är beloppet på balansdagen ovisst och/eller den tidpunkt då de ska infrias.

Så fyller du i bilagan

Fyll i namn/beskrivning, hänvisning till eventuell bilaga, konto samt belopp. När du fyller i ett kontonummer i kolumnen för Konto hämtas automatiskt kontonamn och belopp. Du kan ändra namn eller beskrivning men inte beloppet. Om du gör n ändring kommer den att försvinna när du väljer bilagan igen eller när du skriver ut den, eftersom beloppet hämtas från saldobalansen. Om du vill ändra beloppet ska du inte fylla i något kontonummer i kolumnen för Konto.

Lagar, regler och rekommendationer

ÅRL 3 kap 9§