Capego Bokslut - 2500 Sammanställning slutlig skatt

Den här manualen beskriver översiktligt hur du fyller i bilagan 2500 Sammanställning slutlig skatt där du får en sammanställning av bolagets alla skatter. Bilagan 2500 skapas automatiskt upp när du skapar bilaga 2510 och du får automatiskt med dig alla underlag till inkomstdeklarationen.

Följande uppgifter förs automatiskt över till inkomstdeklarationen när du skapar den:
•    Bolagets inkomstskatt
•    Skattemässiga justeringar på bilagorna BSK och BSJ inklusive underskottsavdrag
•    Underlag till fastighetsskatt/avgift
•    Underlag till löneskatt
•    Underlag till avkastningsskatt
•    Betald f-skatt
•    Underlag för skattereduktion; grön el och inventarieinköp 2021

Bilagan hämtar uppgifter från beräkningsbilagorna för skatteskuld/-fordran, fastighetsskatt/avgift, avkastningsskatt samt löneskatt. Klicka på länkarna till bilagorna för att bläddra till respektive bilaga.

Fältet för kontonummer på bilagan har automatiskt förslaget konto 2500. Detta för att bilagan automatiskt ska kopplas till raden skatteskulder och inte hamna som en ej kopplad bilaga. Ändrar du kontonummer flyttas den automatiskt till det kontot i bilageöversikten. Kontot måste ha saldo och vara kopplat till en rad för att det ska fungera.

På raden Preliminär skatt betald efter bokslutsdagen ska du fylla i den f-skatt som har betalts i januari (för bokslut med kalenderår)

När du upprättar bolagets inkomstdeklaration kan du jämföra skatteprogrammets skatteberäkning med denna sammanställning.

Det finns även motsvarande avstämning som kan göras för föregående räkenskapsår om den skatten inte är reglerad ännu.