Capego Bokslut - Bokslutskontroll

Bokslutskontrollen hjälper till att kontrollera flera olika uppgifter, det finns över 400 varningar och tips. Du hittar ikonen för bokslutskontrollen i det övre verktygsfältet i oavsett vilken flik du är i. Siffran som syns på ikonen Bokslutskontroll visar hur många varningar som du behöver åtgärda innan bokslutet är färdigt. För att se hur många tips där finns får du klicka på ikonen.

Klicka på ikonen med klockan så får du fram dialogen med varningar och tips.

De som visas som varningar är viktiga att åtgärda innan bokslutet är klart så att allt blir rätt. Tips är inte riktigt lika viktiga att åtgärda, men kan ändå i många fall vara lämpliga att åtgärda. Dubbelklicka på en varningstext/tipstexten för att få fram mer information om hur du ska åtgärda varningen/tipset. Genom att klicka på gå till pilen  vid respektive varning/tips kommer du till den vy där det ska åtgärdas.

Dölja varning/tips

Du kan inte ta bort en varning/tips utan att åtgärda den men du kan dölja en varning/tips. Håll musmarkören på varningstexten och klicka på krysset som visas till höger om varningen.

Du ser överst till höger hur många kontroller som är dolda. Längst ner till höger kan du välja om du vill visa de dolda kontrollerna eller inte.

Inställningar

I den nedre delen av dialogen kan du också ställa in om du vill visa bara varningar eller bara tips eller inget av dem.

Sammanställning av bokslutskontrollen

På Färdigställ-fliken finns en sammanställning av bokslutskontrollen där du ser hur många varningar och tips det finns kvar i ditt bokslut. Klicka på siffran som anger hur många varningar som finns för att få fram dialogen som visar de olika varningarna och tipsen.