Capego Bokslut - BSK Bokförda intäkter som inte ska tas upp och bokförda kostnader som inte ska dras av

Den här manualen beskriver översiktligt hur du fyller i bilagan BSK Bokförda intäkter som inte ska tas upp och bokförda kostnader som inte ska dras av (ej avdragsgilla kostnader och ej skattepliktiga intäkter).

Bilagan fylls i automatiskt om rutan “Ska vara ikryssad för att få rätt överföring till Skatt. Uppdatera SRU-koderna för automatisk överföring.“ är ikryssad. För att det här skall fungera krävs att det finns en SRU-kod 2 bakom kontona som skall hämtas.

Lägga till SRU-kod 2 på Kontoplanen

Använder du dig av BAS-kontoplanen och inte har lagt upp egna konton för bokförda intäkter som inte ska tas upp och bokförda kostnader som inte ska dras av räcker det att du trycker på knappen “Uppdatera SRU-koder“ som du hittar under kugghjulet (ärendeinställningar) och ”Hantera SRU koder”.

Om du har lagt upp egna konton måste du lägga till SRU-kod 2 på dessa. Det gör du genom att klicka på "Hantera SRU koder (bilden ovan), markera det konto du vill lägga till SRU-kod på och välj ändra konto. Fyll i en kod i rutan för kod 2.

Kontosaldon som inte har en SRU-kod 2 förs inte över automatiskt till bilaga BSK, men du kan fylla i dessa konton manuellt i delen för Valda konton. Hämta direkt från saldobalansen med pilen till höger om inmatningsdelen.

Observera att alla kreditposter ska anges utan minustecken. Programmet byter automatiskt tecken på intäkter som inte ska tas upp till beskattning.

När du sedan upprättar bilagorna Skatteskulder och skattefordringar och Periodiseringsfond AB förs uppgifterna du fyllt i på denna bilaga över till dem automatiskt.

4-ställiga SRU-koder

De koder du skall använda vid 4-ställiga SRU-koder är:

1. 7753 för konton som avser utdelning mm från koncernföretag
  2. 7754 för konton som avser intäkter som inte ska tas upp
  3. 7652 för konton som avser nedskrivning av finansiella tillgångar
  4. 7653 för konton som avser andra kostnader som inte får dras av

Överförs till Capego Skatt

Det som du har fyllt i på bilaga BSK i Capego Bokslut förs automtiskt över till inkomstdeklarationen när du skapar upp den i Capego Skatt. Detta gäller även för enskilda firmor, handelsbolag och ekonomiska föreningar.

Avstämning mot skatteprogrammet

Genom att klicka på knappen Summor per SRU-kod 2 kan du enkelt stämma av beloppen mot inkomstdeklarationen blankett 2S.

Kontonummer

Kontonummer-fältet gör så att bilagan automatiskt kan kopplas till en rad i bilageöversikten.
Default är kontot för skatteskuld 2510 (2210 om BAS 96) föreslaget. Bilagan kopplas då till raden Skatteskulder. Om skattefordran, ändra konto. Om du inte vill att bilagan ska kopplas till en rad, ta bort kontonumret.