Capego Bokslut - Dela konto till flera rader

I menyerna framför rader och konton ges möjlighet att dela ett kontosaldo eller ett radsaldo. Ibland behöver man dela ett saldo till flera olika rader och det får då göras i olika steg.

Nedan ges ett exempel på hur man går tillväga för att dela kundfordringar till flera olika rader i årsredovisningen:

Vi har 2 598 144 på konto 1510. 750 000 kr av dessa ska delas till andra rader.

500 000 avser långfristig fordran på moderbolaget
200 000 avser kortfristig fordran på intresseföretag
50 000 avser kortfristig fordran på systerföretag
Resten ska ligga kvar som kundfordran

1. Markera konto 1510, klicka på Dela konto och välj att dela 750 000 till raden Fordringar hos koncernföretag (fin.anl.tillg)
  2. Markera sedan raden Fordringar hos koncernföretag (långfr. fordr.), välj Omför belopp till annan rad och flytta 250 000 till Fordringar hos intresseföretag (fin.anl.tillg)
  3. Markera till sist raden Fordringar hos intresseföretag (fin.anl.tillg), välj Omför belopp till annan rad och flytta 50 000 till raden Fordringar hos koncernföretag (kortfr. fordr.)

Resultatet blir så här i bokslutsvyn:

Och så här i årsredovisningen: