Capego Bokslut- Ej kopplade bilagor

När du skapar t ex en extern bilaga så kopplas den automatiskt till det konto som är markerat när du skapar den externa bilagan. Du kan enkelt koppla loss den genom att ta bort kontonumret, som jag har markerat på bilden, eller klicka på menyknappen, som jag markerat på höger sida av bilden, och där välja att koppla loss bilagan.

Vill du enbart att din bilaga ska flyttas till ett annat konto, gör du det enklast genom att markera din bilaga och dra den till raden som du vill ha den på.

Alla typer av bilagor kan du välja att koppla loss.

Som du ser på bilden kan du även välja att årskonvertera eller periodkonvertera den externa bilagan. Då får du med dig filen till nästa period och om det är en excelfil kan du fortsätta att jobba med den i nästa period utan att det påverkar den förra perioden.

De ej kopplade bilagorna lägger sig längst ner i bokslutvyn.

När du klickar på Visa ej kopplade bilagor så får du fram en lista med de ej kopplade bilagorna.

Vill du koppla en av de ej kopplade bilagorna kan du dra och släppa den på det konto eller rad som du vill koppla bilagan till eller klicka på "Koppla". Då får du upp nedanstående vy och kan där välja vilket konto eller rad du vill koppla bilagan till.

Ej kopplade bilagor kommer med i "Digital Årsakt" under Övrigt. Du kan även skriva ut dessa bilagor från utskriftsvyn.

Exempel på externa bilagor som du som användare kanske vill ha som ej kopplade bilagor i din bokslutsdokumentation och del av din Digitala Årsakt är Försäkringsbrev, avtal eller Reko-/Rexdokument.