Capego Bokslut - Fastställelseintyg

För att komma till fastställelseintyget klickar du på rullisten och väljer Fastställelseintyg.

Mallar för Fastställelseintyg

Det finns två olika mallar för Fastställelseintyg. Vilken mall du ska använda beror på om du ska lämna årsredovisningen digitalt eller inte.

Grundinställningen när man startar ett uppdrag i Capego Bokslut är ett traditionellt fastställelseintyg som gäller för årsredovisningar som undertecknas på papper och skickas till Bolagsverket per post. När du skapar ett nytt år och utgår från föregående år, får du samma inställningar som föregående år.

För att byta mall för fastställelseintyget går du via huvudmenyn på Årshandlingsfliken till Skapa om årshandling.

Du får då upp nedanstående vy och kan där välja att skapa om bara fastställelseintyget. Välj mall genom att klicka på rullisten som är markerad på bilden.

Redigera fastställelseintyget

För att redigera i fastställelseintyget och lägga till datum mm för underskrift klickar du på redigeringspennan i Fastställelseintyget.

Du fyller i ort, datum, namn på den som ska underteckna samt datum för stämma. Namnet hämtar du med fördel genom att klicka på den blå pilen där du får upp listan på aktuella funktionärer i bolaget. Tänk på att namnet måste vara stavat exakt som det är registrerat hos Bolagsverket. T ex har du en kund som stavar Carlsson med C men det är registrerat hos Bolagsverket med K så måste du stava det med K här annars kan du inte lämna in årsredovisningen Digitalt.

Under Uppgifter till fastställelseintyg kan du göra redigeringar av texten. För en årsredovisning som lämnas digitalt är möjligheten att redigera begränsad, eftersom Bolagsverket kräver att texten i fastställelseintyget är utformat enligt vår mall.