Capego Bokslut - Revisionsberättelse

​Revisionsberättelse

Vill du lägga till en revisionsberättelse till din årsredovisning får du börja med att gå till Lägg till del i årshandling

Och där bockaför Revisionsberättelse

Revisionsberättelsen hittar du nu genom att klicka på Revisionsberättelse i rullisten som finns under fliken Årshandlingar.

Du kan jobba med revisionsberättelsen på två sätt, antingen klickar du på redigeraknappen för respektive del och kommer då direkt in på den uppgiftssida där du ska redigera, eller så klickar du på någon av dem och redigerar allting på samma gång. Du får då själv växla mellan de olika delarna i revisionsberättelsen.

De sidor som visas i trädvyn är de du använder mest för att fylla i uppgifter till revisionsberättelsen. Du kan också komma åt bakomliggande sidor med texter för alla rubriker och stycken genom att bocka i rutan Visa alla sidor för redigering ovanför trädvyn. Här kan du nu redigera texterna.

Är det någon sida du inte vill ha med får du bocka ur den. Ändra inte texter som är markerade med grå bakgrund för de hämtar uppgifter från annat håll i programmet.

Uppgifter till revisionsberättelse

Med sidan Uppgifter till revisionsberättelse utformar du din revisionsberättelse samtidigt som du får en kontroll av att all formalia kring revisionsberättelsen är korrekt. Du bockar i de uppgifter/formuleringar som ska ingå i revisionsberättelsen.

Uppgifterna som är gråmarkerade hämtas automatiskt från andra delar i programmet, funktionärerna från funktionärssidan på klientkortet och uppgift om vinst från förvaltningsberättelsen.

Om du vill att namnet på byrån ska synas får du sätta en bock i rutan Justera manuellt längst upp på sidan så att fältet för Byråns namn är redigerbart.

Bocka i om årsredovisningen inte reviderades föregående år eller om den reviderades av annan revisor.

Och till sist, bocka i om Byrån är vald revisor.