Capego Koncern - Koppla och koppla loss noter

Koppla noter som kopplats fel

Om du har koncernnoter i Capego Bokslut som kopplats fel kan du t ex få dubbla noter. Du har då noter för koncernen i Capego Bokslut och samtidigt finns samma not för moderbolaget. Det kan t ex se ut enligt andra bilden nedan i notöversikten i Capego Bokslut. Den första noten ”Räntekostnader….” är okopplad utan notnummer och är en not som ett dotterföretag har. Samtidigt finns det not 15 som är moderbolagets not. Orsaken kan vara att moderbolagets not skapats efter att koncernens noter exporterats från koncernmodulen. För att rätta till felet skall först den första noten kopplas loss och därefter skall samma not kopplas till moderbolagets not.

För att komma till Notöversikten som bara visar noter går du till Hantera noter och väljer Visa endast noter.

1.    Öppna den första okopplade noten. Klicka på fliken koncern.
2.    Klicka på knappen ”Koppla/koppla loss från koncernprogrammet”

3.    Klicka på knappen Koppla loss och Stäng

4.    Öppna moderbolagets not med nummer 15 i detta fall. Klicka på fliken koncern. Klicka på Koppla/koppla loss från koncernprogrammet.
5.    Välj noten du vill koppla och klicka på ”Koppla”.

6.    Du kan nu ta bort den okopplade noten om du vill eller bara bocka ur den. Koncernens not är nu kopplad rätt till moderbolagets not och båda noterna har samma nummer.

Koppla loss noter

Du kan koppla loss en importerad koncernnot om du hellre vill fylla i den manuellt direkt inne i bokslutet. Öppna noten i notöversikten och klicka på knappen Koppla/Koppla loss uppgifter från Koncernprogrammet.

Klicka sedan på knappen Koppla loss. Nu kan du fylla i noten manuellt och har brutit kopplingen till koncernprogrammet för just denna not.