Capego koncern - Vanliga frågor

Hur gör jag för att importera ett dotterbolag?

Svar: Du importerar ett nytt dotterbolag enklast genom att göra bokslutet i Capego Bokslut och därefter koppla ihop det med moderbolaget i Koncernmodulen under Import - Import från Bokslut. Om du inte har möjlighet att upprätta bokslut för ett eller flera av dotterföretagen i Capego Bokslut kan du istället lägga in uppgifter om företaget direkt i Koncern med SIE eller textfils import via Import - Importera från sie respektive Importera från textfil. Vill du lägga in saldon för till exempel ett utländskt dotterbolag manuellt så beskriver vi arbetsgången för det i manualen Manuell registring av dotterbolag

Hur gör jag för att få tusentals kronor eller miljoner kronor i min koncernredovisning

Svar: Om du vill visa upp koncernens uppgifter i till exempel tusentals kronor så ställer du in detta under fliken Inställningar i Avsnittsindelningen för Koncern. Inställningen exporteras sedan med till Bokslut när uppgifterna infogas i årsredovisningen.  Observera! att du måste göra motsvarande inställning för tusentals kronor för moderbolaget i Capego Bokslut under Årshandlingar. Välj redigeringspennan i moderbolagets resultat- eller balansräkning och fliken inställningar.

Jag lyckas inte lägga till ett övervärde i förvärvsanalysen, hur gör jag det?

Svar: I vår manual Förvärvsanalys beskriver vi arbetsgången för att lägga till övervärden.