Capego Skatt - Avräkning utländsk skatt

Skatteverkets information om avräkning av utländsk skatt

Avräkning av utländsk skatt i programmet - enkel beräkning

Inne i skatteberäkningen så klickar du på knappen Kompletterande uppgifter. Gå sedan vidare till Avräkning utländsk skatt så kommer du till dialogen där du kan fylla i den utländska skatten och de utländska inkomsterna.

Det är en förutsättning att du anger både skatten och inkomsten för att spärrbelopp ska kunna beräknas. Har du inte underlaget för inkomsten så får du lägga in ett eget värde för att få mer än spärrbeloppet på 500 kronor.

Se till att metoden Credit är vald, samt Förenklad beräkning.

Längst ner i dialogen ser du hur mycket som kan avräknas och mot vilka skatter det sker.

Exemptmetoden

Exemptmetoden är det andra sättet att undvika att en inkomst skattas två gånger. Det innebär att den utländska inkomsten tas med när skattesatsen på svenska inkomster fastställs. Till skillnad från creditmetoden är inte den utländska skatten intressant utan enbart den utländska inkomsten. Beräkningen innebär att den utländska inkomsten läggs i botten vilket innebär att en större andel av de svenska inkomsterna beskattas med en högre skattesats.

Avräkning av utländsk skatt i programmet - mer komplicerad beräkning

Har du mera komplicerade fall så kan du använda Skatteverkets beräkning 2707 för att göra beräkningen av avräkning. Denna beräkning stödjer också så kallad carry forward i de fall du inte kan utnyttja all utländsk skatt utan att den sparas till kommande år.