Capego skatt - FÅAB Beräkna löneuttaget

Filmen är 4:32 min lång.

Cirkulationsberäkningen används för att räkna fram det optimala löneuttaget i företaget.

Vi har i exemplet nedan lagt in ett löneuttag på 350 000 kronor och vill beräkna hur mycket delägaren behöver ta ut innan året är slut för att kunna uppfylla lönekravet.
Klicka på knappen Löneunderlag som du hittar på mitten av sidan.

1

Klicka sen på knappen Beräkning av Lönebaserat utrymme…

1

Gå in på Löneuttag - cirkulationsberäkning

1

Fyll i den lön delägaren hittills tagit ut under året och du får en beräkning på hur mycket mer han behöver ta ut för att kunna använda löneunderlaget.

1

Om du trycker på OK/Överföring så följer den uträknade lönen med till beräkningen för det lönebaserade utrymmet.

1

Om du har förvärvat andelar under året så glöm inte att gå tillbaka till Beräkning av lönebaserat utrymme om man väljer att ta ut mer i lön och ändra de kontanta utbetalda lönerna där.

1

1

1

Du har nu fått en beräkning på det sparade utdelningsutrymmet.

1

Om det nu kommer att göras en utdelning under året så trycker du på knappen Utdelning som du hittar på mitten av sidan.

1'

Fyll i den uttagna utdelningen och du kommer bland annat att se hur mycket sparad utdelning som sparas till nästa år och vad skattekostnaden blir. Här kan du också välja att inte använda förenklingsregeln ifall personen är delägare i fler fåmansföretag.

1

Överföring från FA2 (fåmansmodulen) till K10
När allt är klart i fåmansmodulen så går du till blankett K10. Har du inte skapat upp den redan så klickar du på plustecknet bakom 1 Inkomstdeklaration.

1

Sen går du vidare till Kapital och där hittar du blankett K10.

1

Längst upp där trycker du på Överföring från Fåmansföretag och då överförs alla uppgifter till blanketten.