Capego - Sökfunktioner i klientlistan

Söka fram en av byråns (databasen) klient

Klickar du på Sök-rutan som du finner högst upp till höger på skärmen. Skriv in namnet på klienten du vill arbeta med eller organisationsnumret. Tryck Enter eller klicka på sök-knappen. Via denna sökfunktion ser du alla klienter (undantaget de som är privatmarkerade) som finns inlagda i ditt företags databas, även dem där du inte är ansvarig eller medarbetare. Dock kan du bara öppna klientkortet och inte något ärende på dem där du inte är ansvarig eller medarbetare. En person som har rollen systemadministratör kan ändra klientansvarig för en kund vilket kan vara bra för de tillfällen då man behöver ändra klientansvarig och den nuvarande klientansvariga inte är på plats.

Däremot kan du som handläggare begära att få tillgång till en klient som medarbetare genom att klicka på BEGÄR under kolumnen ÅTKOMST.

När du begär att få tillgång till en klient kan du skriva ett kort meddelande till teamet. De handläggare/medarbetare som är upplagda på klienten har rättigheten att lägga till medarbetare kommer då att få en notifiering. Du ser vem som är klientansvarig när du för musen över utropstecknet i pratbubblan som du ser på bilderna. När du skickat en begäran ändras symbolen i kolumnen Åtkomst från BEGÄR till Begärt så det är tydligt om du har gjort en begäran eller inte. Notifieringen kan accepteras eller avslås. Den som begärt tillgång får då en notifiering med status accepterad eller avslagen. För övriga medarbetare uppdateras deras notifiering så att de inte behöver agera på något som redan är hanterat av en kollega.

Sök på dina egna klienter

Om du bara vill söka bland dina egna klienter går det snabbast att söka direkt i klientlistan. Skriv in det du vill söka på i sökrutan under den gröna knappen med plustecknet, du kan söka på både Klientnamn, Organisationsnummer och Klientnummer. Sökningen visar alla träffar som innehåller det du skrivit i rutan. Ett snabbt och bra sätt att hitta rätt kund.

Favoritmarkera

För att favoritmarkera en klient klickar du på stjärnan längst bort till vänster om klienten i klientlistan. De favoritmarkerade klienterna hamnar alltid överst i din klientlista för snabb åtkomst när du ska arbeta med dem.