Capego Finsit - Inställning språk

I Capego Finsit finns möjlighet att välja språk och få sina menyer och rapporter på t ex engelska. Denna möjlighet finns i två nivåer, med inställning dels på användarnivå, dels på företagsnivå.

Användarens inställning

Användaren kan själv bestämma vilket språk den vill ha Capego Finsit på. Denna inställning gör användaren under menyvalet Mina inställningar. Valet innebär att alla menyer blir på valt språk. Läs mer om användarens inställningar här.

Inställning på företagsnivå

Om du önskar att även rapporter ska presenteras på annat språk än svenska så är detta en inställning på företagsnivå. Du som konsult, eller du som importerar bokföringen, måste ställa in att du vill använda en utländsk kontoplan. Finsit har stöd för BAS-kontoplaner på engelska, finska, danska och norska. Genom att välja en utländsk kontoplan kommer dina rader i tex resultat- och balansrapporter att bli på valt språk. Observera dock att Capego Finsit inte översätter namnen på enskilda konton. Dvs namnen som du har på respektive konto enligt din SIE-import påverkas inte av kontoplansval och det finns ingen automatisk översättning av benämningar på enskilda konton. Detta styrs från ditt bokföringsprogram.

Valet av kontoplan kan du ändra i dina Företagsinställningar under Företagsuppgifter och Kontoplaner. Du kan också göra valet direkt i samband med SIE-importen i steg 4 där du har möjlighet att välja kontoplan.