Capego Finsit - Skapa företag och Importera bokföring

För att skapa upp en ny kund i Capego Finsit eller importera ny bokföring på en befintlig kund importerar du en SIE4-fil. Detta gör du antingen genom att hämta filen från din dator eller via någon av de integrationer vi har.

För att skapa ett nytt företag väljer du plustecknet i övre högra hörnet. Vill du uppdatera bokföringen på en befintlig kund, klickar du på pilarna på kundkortet.

Första gången du importerar bokföring för ett företag väljer du importmetod.

Importera via SIE4

Klicka på Bläddra och välj den SIE4-fil du vill importera

I steg 3 får du information om vad filen innehåller och eventuella fel, klicka på Nästa för att gå vidare.

Skulle det inte gå att klicka på Nästa, så kontrollera felmeddelandet som ger dig upplysningar om eventuella fel i SIE-filen. Felmeddelandena innehåller oftast information om exakt vad det är i filen som avviker och hindrar. Tex står oftast radnummer, teckenposition etc för fel. Felmeddelanden i gult, går att bortse från, medan felmeddelanden i rött, stoppar importen.

I steg 4 finns ett antal valmöjligheter:

Importera data till: Importfunktionen utgår från att du vill importera all data i SIE-filen. Vill du välja ett tidigare datum och begränsa din import, kan du göra det här. Klicka på Välj datum och ange fram till vilket datum du vill importera i kalendern. Senare transaktioner kommer inte med i importen.

Senaste aktiva månad: Här kan du själv välja vilken månad som ska vara defaultmånad i visningsläget. Finsit föreslår månaden med de senaste transaktionerna.

Kontoplan: Under Kontoplan är den kontoplan som är angiven i SIE4-filen förvald. Använder du en annan kontoplan eller tex vill ha dina rapporter på engelska byter du till rätt kontoplan här.

Valuta: Valutainställningen ger dig möjlighet att ändra valutatexten, systemet räknar inte om något.

Objekt: Om det finns redovisning på tex kostnadsställen eller projekt i SIE-filen syns detta här. Du väljer om du vill importera dina objekt och om du vill importera enbart de med transaktioner på eller alla objekt. Att importera alla objekt innebär att du importerar alla objekt som finns upplagda, inte enbart de som har transaktioner och värden i SIE-filen.

Budget: I detta steg kan du också välja att importera eventuell budget som följer med i filen. Du väljer om du vill ersätta/skriva över en befintlig budget som du har läst in sedan tidigare eller om du vill skapa en ny. Skapar du en ny budget måste du namnge den. Du kan läsa in och arbeta med flera budgetar i Capego Finsit.

När du är klar med dina inställningar, klicka på Nästa. Importen slutförs och ett nytt företag skapas om det är första gången som en import genomförs.

Vill du läsa mer om att aktivera integration med Fortnox, läs mer i denna manual.