Skatt - Arbetsgång i skatt innehållsförteckning

Att tänka på vid nytt år eller vid ny installation

När du får din första version av Skatt för året finns det några grundinställningar som du ska göra för det nya året, innan du börjar arbeta med dina deklarationer.

Förbered deklarationen

Det finns många sätt att arbeta på i Skatt. Här är ett förslag på arbetsgång där du utnyttjar de olika funktionerna i programmet på ett effektivt sätt.

Skatteplanera

Löpande under året kan du arbeta med beräkningsmodulerna i skatteprogrammet, oavsett om Skatteverket har hunnit bli klar med nya blanketter eller inte. Ofta kan du i beräkningarna även göra simuleringar för nästkommande beskattning. Det betyder att du, när du vill under året, kan förbereda deklarationsarbetet, planera inför årsskifte, simulera skattekonsekvenser av en försäljning.

Deklarera

En överblick över hur du skapar blanketter och kopplar bilagor, m.m.

Färdigställa deklarationen

När själva deklarationen är klar finns det fortfarande några moment kvar som vi går igenom här.

Årskonvertering av deklarationer

En del av de uppgifter som du angett i förra årets deklaration är oförändrade i årets. Genom att hämta in uppgifterna från förra året sparar du mycket tid i deklarationsarbetet.