Skatt - Att tänka på vid nytt år innehållsförteckning

När du får din första version av Skatt för året finns det några grundinställningar som du ska göra för det nya året, innan du börjar arbeta med dina deklarationer.

Kontrollera sökvägar

När man installerar den nya versionen på datorn så sätter den standardsökvägar för att spara deklarationer, skapa upp klientdatabas, spara SRU-filer mm. Därför är det bäst att alltid börja med att ställa in sökvägarna dit man vill ha dem innan man påbörjar sitt deklarationsarbete.

Inställningar för SRU

När ska en SRU-fil skapas? Vill du aldrig att INK1 går med via SRU? Detta och fler inställningar hittar du här.

Hämta in klienter till klientdatabasen

Klientdatabasen är en tilläggsmodul och till för att hålla koll på sina klienter och för att söka byråanstånd elektroniskt.

Årskonvertera deklarationer

En del av de uppgifter som du angett i förra årets deklaration är oförändrade i årets. Genom att hämta in uppgifterna från förra året sparar du mycket tid i deklarationsarbetet.