Skatt - Avräkning utländsk skatt på kapitalinkomster INK1

Om du har fått ett belopp från Skatteverket där de av gjort en avräkning för utländsk skatt på kapitalinkomster så lägger du in detta i skatteberäkningen för att få din skatteuträkning rätt.
Gå till skatteberäkningen och klicka på Kompletterande uppgifter.

1

Välj Avräkning utländsk skatt

1

Fyll i den betalda utländska skatten och du kommer nu att få upp ett meddelande.

1

Har du inte detta underlag så får du lägga in ett eget värde för att få mer än spärrbeloppet på 500 kronor.

1

Se till att metoden Credit är vald, samt Förenklad beräkning.

Har du andra utländska inkomster än kapitalinkomster rekommenderar vi att du använder 2707.