Skatt - Export från bokslut till skatt

Börja i bokslutsprogrammet och kontrollera att du har rätt baskontoplan och att SRU-koderna är uppdaterade innan du skickar över till skatt.

När du har sparat bokslutet så klickar du på blixten uppe i menyn.

Skatteprogrammet kommer då att startas upp och du kommer till en förteckning.
Om du inte har startat upp någon deklaration för klienten ännu i år och ska starta en helt ny deklaration så stänger du bara den förteckningen och då öppnas en deklaration med bokslutsfilens uppgifter upp. Tänk på att rullande underskott inte kommer med över från bokslut utan det rullas vidare i skatteprogrammet, så första året får du fylla i det manuellt.

Om du har konverterat deklaration i år så väljer du den filen i förteckningen och trycker på öppna.

Om du inte har startat upp någon deklaration i år men du har en från föregående år så bockar du på förteckningen i föregående år och letar där upp deklarationsfilen för klienten. Filen kommer då att konverteras och läsa in bokslutet siffror samtidigt.

Inne i skatteprogrammet kan man importera ett bokslut till skatt genom att gå till Arkiv - import - import bokslut.