Skatt - Inställningar för inlämning

Filmen är 2:54 min lång

Det är viktigt att göra rätt inställningar innan du påbörjar din anståndsansökan eller inlämning av deklarationer. Inställningarna hittar du under menyn Verktyg och Inställningar.

SRU
Börja med fliken SRU. Löpande lagring visar var anståndsansökan och SRU-filer lagras.

Inställningarna för SRU och Medialämnare kan du även nå från exportdialogen via menyn Arkiv och Export SRU.

Lagra SRU
Vi rekommenderar att du väljer automatisk lagring. Automatisk lagring innebär att SRU-filer skapas varje gång du sparar en deklaration med näringsuppgifter. Vid automatisk lagring är SRU-filen alltid uppdaterad med de senaste uppgifterna i deklarationen.

Väljer du ingen lagring kan du vid ett senare tillfälle ändra dig och välja funktionen Skapa SRU-fil i SRU-förteckningen för att snabbt och enkelt skapa SRU-filer. Se film nedan.

Filmen är 2:20 min lång

Lagring enligt klientdatabasen är en funktion som ger dig möjlighet att individuellt för varje kund styra om det ska skapas någon SRU-fil. Fältet "Bilagor lämnas" på klientuppgiftssidan i klientdatabasen, styr om det ska skapas en SRU-fil eller inte. Har du valt digitalt på bilagor så skapas en SRU och har du valt papper så skapas ingen SRU.

Inställningar i nätverk
Arbetar du med en nätverksversion av Skatt finns knappen Läs in Master på inställningssidan. Du kan hämta inställningar för SRU som gjorts av företagets systemansvariga genom att trycka på knappen.

Medialämnare
Här fyller du i de uppgifter som måste ingå vid filöverföring till Skatteverket.

De obligatoriska uppgifterna är markerade med *. Saknas någon av de obligatoriska uppgifterna kan du inte exportera anstånd/SRU-filer.
Uppgifterna används för att identifiera dig som uppgiftslämnare samt om Skatteverket behöver komma i kontakt med dig i samband med inläsningen av SRU. Ange därför även gärna telefon och e-postadress. Om du vill ändra företagsnamn går du via den blå länken Namn.

Gå tillbaka till Klientdatabasen                                                  Gå vidare till Skapa anstånd och exportera