Skatt - Klientdatabas och Anstånd innehållsförteckning

I version 2023 så har vi släppt en utvecklad och moderniserad klientdatabas och manualerna för den hittar du här nedan.

Klientdatabasen
Klientdatabasen använder du till att skicka byråanstånd och för att hålla koll på hur långt du har kommit i deklarationsprocessen för dina klienter.  Om du har modulen i ditt abonnemang så hittar du den under menyn Verktyg, Klientdatabas och Förteckning. Det finns även en supportfilm i manualen.

Konvertering/komplettering av klientdatabasen
Varje år kommer ett nytt skatteprogram och då är klientdatabasen tom. För att få över alla dina klienter från det föregående året så börjar du med att konvertera databasen.

Inställningar för inlämning
Det är viktigt att göra rätt inställningar innan du påbörjar din anståndsansökan eller inlämning av deklarationer. Det finns även en supportfilm i manualen.

Skapa Anstånd och exportera
När du är klar med alla inställningar och fått in dina klienter i databasen så går du vidare i denna manual för att skapa din anståndsansökan och filöverföra den till Skatteverket. Det finns även en supportfilm i manualen.

Filter klientdatabasen
En guide hur du filtrerar ut de klienter du vill se i din lista. Det finns även en supportfilm i manualen.