Skatt - Kontrollera sökvägar

När man installerar den nya versionen på datorn så sätter den standardsökvägar för att spara deklarationer, skapa upp klientdatabas, spara SRU-filer mm. Därför är det bäst att alltid börja med att ställa in sökvägarna dit man vill ha dem innan man påbörjar sitt arbete.

Du kommer åt dessa inställningar under menyn Verktyg - Inställningar och Sökvägar.

1

Här är ett exempel på mina sökvägar.

1

1

Se till att alla medarbetare har samma sökvägar om ni ska kunna komma åt varandras filer, mallar, klientdatabas och SRU.

De viktigaste sökvägarna att kontrollera är:

Årets deklarationer - för att du enkelt ska kunna öppna dina filer från startsidan i skatt eller under Arkiv-menyn.
Föregående års deklarationer - för att kunna årskonvertera deklarationerna enkelt utan att behöva leta fram dem varje gång.
Utskriftsmallar - Om ni har skapat mallar för utskrift vill säga. Eftersom den sökvägen inte är årsbunden har jag valt att lägga den utanför årsmapparna.
Klientdatabas - Detta är en tilläggsmodul, så för dig som har den är det bra att kontrollera sökvägen. Speciellt om ni är fler på kontoret är det bra att kontrollera så ni har samma sökväg hit då det är härifrån man t.ex. söker anstånd.
Import från Bokslut - Väldigt smidigt att ställa in sökvägen där man sparar sina bokslutsfiler från Wolters Kluwer program. Då får man enkelt upp boksluten vid en import till skatt.
Import från sie - samma sak som ovan att det blir enkelt att hitta sina sie-filer för import om man istället använder dessa.
Import från Skatteverket - Här lägger ni de PDF-filer som hämtats från Skatteverket för att smidigt kunna läsa in de förtryckta värden som finns i filerna till deklarationerna.
Löpande lagring av SRU - är en väldigt viktig sökväg om det är någon annan som ska skicka in filerna till Skatteverket. Om man inte har samma sökvägar här så kommer inte filerna upp hos den som ska lämna in dem.

Använd  Master som användarnamn i nätverksversioner för att ställa in sökvägarna.

Gå vidare till Inställningar för SRU