Inspelning

AML för revisorer och redovisningskonsulter

Inspelad webbkurs - 2 tim 50 min

Inspelad webbkurs om penningtvättsansvar anpassad för revisorer och redovisningskonsulter.

I samband med beställning skickar vi en länk till inspelningen till dig. Länken är personlig och giltig i 30 dagar från bokningstillfället.

Innehåll

Som revisor eller redovisningskonsult är du skyldig att ha rutiner för att upptäcka eventuell penningtvätt hos dina klienter. Du ska också kontrollera att klienten själv gör en fullgod riskbedömning och arbetar aktivt för att förebygga penningtvätt i verksamheten.

Självklart ska du också veta hur du agerar om du upptäcker tecken på penningtvätt. Och vad händer om du inte fullgör ditt penningtvättsansvar?

Vi erbjuder därför tillsammans med Företagsuniversitetet kursen AML för revisorer och redovisningskonsulter. Under ledning av tre av landets främsta experter, Viveka Strangert, Marie Wallin samt Daniel Eriksson, får du redskap för hur du hanterar det penningtvättsansvar som ingår i din roll. 

Vi går igenom:

- Definition av penningtvätt
- Exempel från verkligheten
- Var finns penningtvätt
- Vem ägnar sig åt penningtvätt
- Nationell riskbedömning
- Rapportering till finanspolisen
- Allmän riskbedömning
- Riskbedömning av kunder
- Verklig huvudman
- Drivkraften hos kriminella
- Modus och effekter
- Näringspenningtvätt
- Likgiltighetsuppsåt
- Lagen som hjälp

Kursen är interaktiv med flera övningar där du ges möjlighet att reflektera på egen hand kring olika frågeställningar.Våra föreläsare:

 Viveka Strangert
Viveka är jurist med inriktning mot finansiella regelverk och compliance. Hon har varit chef för Compliance på Swedbank, men är idag egenföretagare som konsult mot finansiella företag och ger bl.a. råd kring hur ett företag kan bygga upp ett effektivt system för att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism.  
Marie Wallin
Marie är jurist, tidigare kammaråklagare och specialist inom finansiell brottslighet. Hon har tidigare varit anställd som bl.a. expert och sakkunnig inom Polismyndigheten. I dag är hon egenföretagare och utbildar såväl polisanställda som privata aktörer inom sitt specialistområde samt bedriver konsultverksamhet i dessa frågor. 
Daniel Eriksson 
Daniel är civilekonom och jurist med inriktning mot finansiella regelverk och compliance. Han har många års erfarenhet i ledande positioner i framförallt försäkrings-, bank- och finanssektorn. Daniel fokuserar på att verksamheter ska kunna bedrivas med bra affärer och på ett korrekt sätt. 


Målgrupp

Kursen vänder sig till revisorer och redovisningskonsulter som vill få metoder för att säkerställa att verksamhetens penningtvättsansvar uppfylls.

Målet med utbildningen är att du ska få kunskaper, metoder och verktyg som gör att du kan

  • hantera det penningtvättsansvar som åligger dig i din yrkesutövning
  • upptäcka tecken på penningtvätt och veta hur du anmäler detta
  • vara medveten om vad som händer om du inte fullföljer ditt penningtvättsansvar

Pris

4 995:- exkl. moms

Pris per person. 
I priset ingår webbkurs och individuellt kunskapstest för möjlighet att få intyg för 3 utbildningstimmar.

Kursanmälan

(ange bara siffror)
Namn Mobilnummer Specialkost eller kommentarer Operations
more items
Genom att fylla i och skicka in formuläret bekräftar du att du beställt utbildning enligt ovan, godkänner försäljningsvillkoren, och samtycker till att Wolters Kluwer Scandinavia AB får behandla personuppgifter för att hantera beställningen och för marknadskommunikation, bl a via e-post. Du kan när som helst avregistrera dig från fortsatt marknadskommunikation i de utskick du får. Ytterligare information finns i vår integritetspolicy.
Ja tack, jag vill få nyheter och artiklar en gång i månaden
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.