Koncern - Koncernbidrag som inte ska elimineras

Om det finns koncernbidrag i en underkoncern, som erhållits eller givits till ett bolag utanför koncernen till exempel ett moderbolag högre upp, skall detta inte elimineras. I programmet fungerar det på så sätt att alla koncernbidrag elimineras automatiskt om det är klassificerade på raden koncernbidrag i avsnittsindelningen. Du måste i dessa fall manuellt göra en justering så att det inte elimineras. Enklast gör du detta på sidan elim RR i beräkningsbilagan för det aktuella koncernföretaget.
1.    Öppna koncernmodulen-/programmet
2.    Expandera beräkningsbilagorna för det aktuella koncernföretaget. Välj fliken Elim i resultaträkningen.

3.    Lås upp sidan med hänglåset för att kunna göra justeringar. Skriv in 0 eller rätt belopp som skall elimineras om det är flera koncernbidrag.