Bokslut - Extra summeringar i resultaträkningen

När man lägger in summeringar bygger det alltid på att man har en rubrik som man knyter summan till.

Totalsumma summerar alltid ända uppifrån toppen av resultaträkningen, medan delsummor summerar endast från närmaste rubrik. T ex om man vill ha in en extra summa efter raden Underkonsulter.

Markera raden Underkonsulter och lägg till ny rad. Säg att den ska ligga efter markerad rad.

Dra sedan in Underkonsulter som en underrad till din nya rad.

Markera Rubriken och kryssa i Totalsumma nere på fliken detaljuppgifter.

Markera summaraden och klicka på Layoutknappen och välj att det ska vara en summarad för att det ska bli rätt formatering på raden. Ange också att en tomrad ska visas efter summan om man vill det. Om du vill ge summaraden ett namn gör du det på detaljuppgiftsfliken.

Markera Rubrik utan text och klicka på layoutknappen och ange att raden aldrig ska skrivas ut. Nu ser det ut så här: