Capego Bokslut - Kassaflödesanalys utifrån Rörelseresultat

I vår mall för kassaflödesanalysen utgår vi från Resultat efter finansiella poster, om du istället vill utgå från Rörelseresultatet beskriver vi här hur du går tillväga för att ändra i mallen.

Öppna avsnittsindelningen för kassaflödesanalysen genom att klicka på redigeringspennan för kassaflödet i Årahandlningsfliken.

Börja med att döpa om raderna som är markerade på bilden från Resultat efter finansiella poster till Rörelseresultat samt justera kontointervallet till 3000-7999.

Nu ska du lägga till två rader som heter Erhållen ränta och Betald ränta.

Ställ dig på raden Den löpande verksamheten och klicka på ikonen Lägg till rad

Välj Rubriksumma och lägg till Radrubrik - Erhållen ränta. Klicka på Skapa. Gör nu detta en gång till med Radrubriken - Betald ränta.

Markera nu den nya raden Erhållen ränta och klicka på ikonen för ny rad, välj Kontointervall och döp raden till Erhållen ränta. Gör samma sak för den nya raden Betald ränta.

Lägg till kontointervall till Kontointervall-raderna som du skapat. I detta exemplet är kontointervallet 8000-8399 inlagt på raden Erhållen ränta och kontointervallet 8400-8499 till raden Betald ränta.

Behöver du fler justeringsposter till respektive rad får du lägga till exempelvis Förändringrad, Kompletteringsrad eller Manuellt belopp-rad.

De nya raderna ligger under raden Betald skatt och du får flytta upp dem så att de ligger före Betald skatt genom att dra och släppa.

Du behöver nu justera utskriften. Klicka på de tre prickarna på rubrikraden Betald ränta respektive Erhållen ränta och välj Textrad i rullisten under Radtyp i årsredovisningen. Bilden visar hur intställningen ska vara.

Så här ser kassaflödesanalys ut efter gjorda justeringar. De rader som är justerade eller tillagda har markerats på bilden.