Byrå Tid -  Alternativ fakturamottagare

Det är möjligt att ändra fakturamottagare för en klient eller ett specifikt klientmoment. Kan vara användbart om man t.ex. behöver fakturera en privatpersons inkomstdeklaration på dennes enskilda firma.

1. Tryck CTRL+G för att öppna klientsök och sök fram önskad klient.

2. På klienten, välj fliken Fakturering
  3. I sektionen för alternativ fakturamottagare har du två alternativ:
    • Antingen kan ”Använd alternativ fakturamottagare” kryssas i – då tillfrågas du vid fakturaskapande om vilken alternativ fakturamottagare som ska användas för den specifika fakturan.

1

• Eller så kan en alternativ fakturamottagare direkt väljas genom att söka fram den i rutan ”Standard för alternativ fakturamottagare.

1

För att endast ändra fakturamottagare för ett specifikt moment tryck CTRL+G och sök fram önskad klient. På klienten, välj fliken Pågående och välj önskat moment genom att dubbelklicka på det. Här hanteras alternativ fakturamottagare på fliken Fakturering på samma sätt.

1

Glöm inte att spara med CTRL+S eller längst upp till vänster på spara-knappen när du har gjort någon av dessa ändringar.