Byrå Tid - Á-contofaktura

Á-conto
För att skapa en á-contofaktura startar du på samma sätt som när du skapar en ny faktura. Du utgår från en av listorna Klient- eller Moment pågående.

Högerklicka och välj skapa ny faktura eller klicka på knappen skapa ny uppe till vänster.

1

Välj Inga tidsregistreringar (á conto).

1

Välj fliken Fakturarader och klicka på knappen Lägg till för att välja till vilket moment á-contofakturan tillhör.

1

Det skapas inte upp några tidregistreringar nu utan det är bara en fakturarad som skapas. Du får själv ange Timmar och Pris/timme.

1

Markera raden och lägg förslagsvis till texten á-conto på fakturaraden.

1

Godkänn fakturan.

När det sedan finns tidsregistreringar på samma moment så räknas tidigare á-contofaktura av på slutfakturan. Slutfakturan skapas precis som vanligt, du anger inte á-conto när slutfakturan skapas.

På fakturarader kommer det se ut så här:

1

Det har tidigare skapats en á-contofaktura på 10 timmar och när slutfakturan skapas finns det 12,5 timmar registrerat.

Godkänn fakturan.