Byrå Tid - Fakturera från moment pågående

Välj till vänster längst ner Fakturering och Moment pågående. Du kan skapa en faktura både från Klienter- och moment Pågående.
I följande arbetsgång utgår vi från Moment pågående för att skapa en faktura. Nedan följer det som är unikt för Moment pågående.

Befintliga kolumner, hantera lista, skriva ut/exportera och skapa faktura fungerar på samma sätt som klienter pågående. Läs mer i manualerna i Fakturera klienter pågående.

Moment pågående – fördjupning
Genom att markera en rad i listan och dubbelklicka kommer det upp ytterligare information om momentet.

Tidsregistrering
Du ser här alla tidsregistreringar som är gjorda på detta moment.

1

Översikt över tid
Du kan här se vilka handläggare som har planerad tid på aktuellt moment.

1

Kolumnerna visar:

Kolumn

Beskrivning

Handläggarnamn

Hämtas från byrå

Planerade timmar

Antal inlagt planerade timmar på klienten per handläggare

Realiserade timmar

Registrerade timmar(Fakturerade/Ej fakturerade)

Fliken Planering
Du kan här se vilka handläggare som har planerad tid på aktuellt moment.

1

Kolumnerna visar:

Kolumn Beskrivning

Resurs

Handläggare som det finns planerad tid på för det aktuella momentet.

Start

Den startmånad det finns planerad tid på.

Slut

Den slutmånad det finns planerad tid på.

Planerade timmar

Planerade timmar som har status Godkänd.

Teamledare

Anges på fliken Organisation under respektive handläggare.

Beskrivning

Genom att dubbelklicka på raden kan du här skriva en kommentar vad planeringen avser mer i detalj.

Det går att dubbelklicka på raden och därefter trycka på knappen Detaljer, funktionen beskrivs närmare i manualen Planering Byrå Tid.

Det finns på fliken Planering möjlighet att lägga upp en ny planering eller ta bort planering via knapparna , detta uppdaterar planeringen. Funktionen beskrivs närmare i manualen Planering Byrå Tid.

Fliken Fakturering
Samtliga fakturor på klienten visas på vald datumintervall.

1

Du kan lägga in anpassat pris och fast pris på moment. Läs mer om det under prishantering.

OBS! Kom ihåg att spara när du lägger in Anpassat och Fast pris.

Prisjusteringsfaktor %: Det finns en funktion för att räkna ut vad priset skulle kunna vara för ett moment på en viss klient om man inte tog 100% betalt för det momentet. Detta påverkar inte faktureringen, den är bara till hjälp för att beräkna detta.