Byrå Tid - Komplettera med Byrå Tid Serverinstallation

Denna manual beskriver installationen av Byrå Tid på servern samt synkronisering av Byrå databasen mot den nya Byrå Tid databasen.

Hämta hem och starta vår senaste serverinstallation. Tryck nästa och välj ”Uppgradera existerande Byrå-installation med Byrå Tid”. Tryck nästa.

I nästa steg i guiden väljs på vilken existerande SQL-instans som databasen ska ligga.

I nästa steg i guiden skrivs önskat databasnamn in.

I nästa steg väljs installationsmapp för Byrå Tid tjänster.

Till sist visas en sammanfattning av vad som kommer att installeras. Välj installera.

Kommandotolken kommer att synas under kort stund

Installationen är klar. Tryck nästa.

Tryck Slutför.

När denna kompletterande installation av Byrå Tid är klar är det dags att synkronisera Byrå databasen med Byrå Tid databasen. Detta visas nu i nästa del av manualen.

Synkronisera Byrå och Byrå Tid databaser
Efter serverinstallationen av Byrå Tid är det dags att synkronisera Byrå och Byrå Tid databaserna. Först behöver Byrå synkroniseringen installeras.

Installera Byrå tid synkroniseringsverktyg

1. Ladda ner ”Byrå synkronisering med Byrå Tid”
  2. Starta installationsfilen och installera programmet på en dator där även Byrås klientprogram ligger installerat. Rekommenderat är att göra detta på serverdatorn.
  3. Välj ”Nästa”

4. Välj önskad installationsmapp

5. Klicka på installera och slutför installationen.

Synkronisera Byrå och Byrå Tid
.

1. Starta Byråsynkroniseringsprogrammet

2. Logga in som systemadministratör i Byrå

3. Välj ”Importera från Byrå”. Starta import.

4. Innan synkroniseringen kan startas behöver ett antal parametrar matas in.

• Servernamnet där Byrå Tid tjänsterna installerades/namnet på Byrå Tid databasen. Detta ställdes in i första avsnittet i denna manual.

• Detta bestämmer från hur långt tillbaka gamla moment ska skapas upp i Byrå Tid och göras möjliga för Tidsregistrering. Det räknas från dags dator och x antal månader bakåt. Detta påverkar endast den initiala synkroniseringen.

• Byrå Tid stödjer endast 1 kontor. Välj vilket kontor som ska vara tillgängligt i Byrå Tid.

• Nästa lediga fakturanummer är aktuellt i de fall som fakturering sker i Byrå Tid och inte mot Fortnox. Önskas integration mot Fortnox så bestämmer Fortnox nästa lediga fakturanummer.

• Semesteråret.

• Ifall det på Byrån existerar annan avtalad ledighet utöver ordinarie semester – vilken period följer detta.

5. Starta hälsokontroll. Hälsokontrollen kontrollerar eventuella felaktigheter. T.ex. att alla handläggare måste ha ett lösenord.

6. Starta importen. Detta kan ta en stund, så låt den arbeta tills en resultatruta visas att importen är klar.

Byrå och Byrå Tid är nu sammanlänkade och Byrå Tid installationen är helt klar.