Byrå Tid - Arbetstidsmallar

Det finns ett antal standard arbetstidsmallar inlagda i Byrå Tid men det går att lägga till egna arbetstidsmallar. Arbetstiden (normtiden) är nödvändiga för att kunna följa upp handläggarnas registrerade tid och planerad tid jämfört med normtiden.

1

Skapa ny
För att skapa en ny arbetstidsmall väljer du Skapa ny. En ny dialog öppnas med standardmallarna.

1

Du kan utgå från en befintlig mall eller skapa en helt egen från en tom mall. I befintliga mallar är hänsyn tagen till lediga röda dagar.

1

Skapa ny arbetstidsmall utifrån befintlig mall:

1. Välj Skapa ny.

2. Markera den mall du vill utgå från, välj Ok alternativt dubbelklicka på raden

3. Mallinformation visas, nu visas en rad olika datumintervall. Att det läggs upp så många olika intervaller beror på de röda dagarna som nämndes tidigare. Kolumnerna går att sortera på Start- och slutdatum för att du enklare ska se vilken rad du vill redigera.

1

4. För att ändra ett datumintervall markera raden, välj Redigera längst upp till vänster alternativt dubbelklicka på raden. Vyn Ändra arbetstidslinje visas nu.

5. I denna vy kryssas önskade dagar i som handläggaren ska arbeta, under valt datumintervall.
    OBS! Tänk på att inte ändra datumintervallet så att det kolliderar med andra intervall. Då visas nedan meddelande.

6. Rekommenderat arbetssätt är att ändra arbetstidsmallarna istället för på respektive handläggare. Då kan arbetstidsmallarna användas på flera olika handläggare.Om du ändrar i en mall som redan ligger upplagd på handläggare så kommer inte deras mall att ändras utan måste i så fall importeras igen.

7. Sedan justerar du klockslagen genom att klicka med pilarna alternativt skriver du in önskad tid.

8. Välj Ok för att spara raden.

9. Fortsätt redigera samtliga daumintervall du vill justera.

10. Ange ett namn för arbetstidsmallen i fältet Namn.

11. Ange även beskrivning av mallen i fältet Beskrivning för att förtydliga vad mallen avser för arbetstid.

12. Spara mallen.    eller ctrl+s

13. Nu är mallen färdig att användas för samtliga handläggare. Under fliken normtid under respektive handläggare väljer du handläggarens normala arbetstid, dvs val av arbetstidsmall. Arbetstiden (normtiden) är nödvändiga för att kunna följa upp registrerad tid och planerad tid jämfört med normtiden.