Byrå Tid - Hantering av interna moment

I Byråadministrationen är det möjligt att avaktivera, namnändra, överföra tid till planering, skapa nästa års interna moment samt slutföra gamla interna årsmoment. Som administratör, gå till Meny/Byråadministration/Byrå Tid.

1

Aktivera/inaktivera
Till att börja med är det möjligt att helt inaktivera en intern momenttyp om det inte finns behov för den. Det är bara att skifta mellan på och av knappen och sedan spara.

1      1

Ändra momentnamnet
Önskar man återanvända eller bara önskar ändra formulering på en momenttyp så kan man byta namnet på den. Var dock uppmärksam på att det för de olika momenttyperna finns uppräkning/uttag samt saldo-funktionalitet i Byrå Tid. Återanvänds en momenttyp till något annat är det viktigt att man inte använder sig av nämnd funktionalitet. Ändra namnet och klicka på spara.

Överför interntid till planering
Ifall man önskar överföra momentets nedlagd interntid som underlag för nästa periods planering så görs det med knappen ”Överför interntid till planering i Byrå Tid”.

1

Välj önskad planeringsperiod samt ifall redan planerad tid på momentet i önskad planeringsperiod ska skrivas över. Vid överföring kommer systemet titta på nedlagd tid för samtliga handläggare för vald momenttyp och planeringsperiod(-1år) och överföra dessa tider till planeringen i vald planeringsperiod.

1

Hantera årsmoment
I den nedre sektionen återfinns administrering av årsmomenten. Här kan du skapa nästa års moment (näst efterföljande år) samt stänga tidigare år. För att skapa nästa år är det bara klicka på knappen Skapa nästa år.

1

Då läggs årsmomentet till i listan under och det blir tillgängligt för tidsregistrering i Byrå Tid.
För att slutföra tidigare år klickar du på nedåtpilen för önskat årsmoment i listan. Då kan du välja status Slutförd eller Låst. Slutförd innebär att det interna momentet inte går att tidsregistrera, men uträkningar fortsätter att ske. Vid behov går det att ändra status till Aktiv igen, om det finns behov för att tidsregistrera på det momentet för det året. Låst innebär att det interna momentet inte går att tidsregistrera, och uträkningar sker inte. Vid försök att sätta en status som Låst får du en kontrollfråga, så att du inte råkar låsa av misstag. Har du låst det interna momentet går det inte att låsa upp igen.