Byrå Tid - Planering av Intern tid

Planering av Intern tid

Om det finns tidsregistreringar på interna moment så visas momentet upp under respektive handläggare i planeringen. Men om det ska planeras tid på ett nytt internt moment måste handläggaren läggas till på momentet.

Så här gör du för att lägga till planering för en handläggare som inte är klientansvarig:

• Välj Moment pågående.

• För att enklare hitta rätt moment du vill planera på kan du göra ett urval i tratten, på kolumnen Klientnr. Välj INT d.v.s. byrån som används som intern klient.

planering

• Då visas endast den interna byrån och de interna momenten.
  • Sortera även på kolumnen Momentnamn. Dra markören över kolumnen och håll vänster musknapp nedtryckt och dra och släpp kolumnen ovanför övriga kolumner för att enklare hitta rätt moment. T.ex. så att det ser ut så här:

planering

• Dubbelklicka på det moment som du vill lägga till flera handläggare på.
  • Klicka på fliken Planering.
  • Klicka på knappen Lägg till.
  • Välj handläggare i scrollisten

planering

• Ange datum, vi rekommenderar samma datum som momentet. Ändra bara datum om handläggaren ska vara klar med momenten innan momentet är färdigt.
  • Du behöver inte ange timmar här utan kan lämna 0 tim och sedan göra planeringen av timmarna i Planeringen för att få planerade timmar på rätt period.
  • Nu kommer du kunna se interna momentet på handläggaren.
  • Kom ihåg att Spara planeringen genom knappen Spara och stäng.