Byrå Tid - Fliken normtid (arbetstid)

Normtid
Under fliken normtid väljer du handläggarens normala arbetstid. Arbetstiden (normtiden) är nödvändig för att kunna följa upp registrerad tid och planerad tid jämfört med normtiden.
Det finns några färdiga arbetstidsmallar inlagda i Byrå Tid men det går även att lägga till egna arbetstidsmallar. Se mer i manualen Arbetstidsmallar.

Lägg till från mall
För att välja en arbetstidsmall väljer du Lägg till från mall. En ny dialog öppnas med standardmallarna.
I dessa mallar är hänsyn tagen till lediga röda dagar.

För att välja önskad mall markeras raden, tryck sedan på knappen Välj, alternativt dubbelklicka på raden.

Nu fylls normtidsvyn på med en rad olika datumintervall. Att det läggs så många olika intervaller beror på de röda dagarna som nämndes tidigare. För att ändra ett normtidsintervall markeras raden, följt av ett klick på knappen Ändra längst upp till vänster alternativt dubbelklicka på raden.

1

Vyn ”Ändra arbetstidslinje” visas nu .

I denna vy kryssas önskade dagar i som handläggaren ska arbeta, under valt datumintervall som är bestämt längst upp under ”Datum”. Sedan justerar du klockslagen genom att klicka med pilarna alternativt skriver in önskad tid. Det är antal timmar för arbetstid som ska läggas in, det finns ingen möjlighet att lägga in lunch eller övriga raster.
Tänk på att inte ändra datumintervallet så att det kolliderar med andra intervall. Då visas nedan meddelande.

Rekommenderat arbetssätt är att ändra arbetstidsmallarna istället för på respektive handläggare. Då kan arbetstidsmallarna användas på flera olika handläggare. Se vidare i manualen Arbetstidsmallar.
Ändrar du i mallen så flyttas det inte automatiskt över till den handläggare där du sparade in mallen på utan den måste sparas in på nytt.

----> Fliken momentöversikt