Byrå Tid - Skapa egna arbetstyper

Varje momenttyp har ett antal arbetstyper knutna till sig. Dessa arbetstyper blir valbara vid tidsregistrering. För att se vilka arbetstyper som ligger knutna till de olika momenttyperna i Byrå Tid, gå till Administration/Momenttyper/dubbelklicka på ett moment.

1

Här ser du de kopplade arbetstyperna. För att koppla ytterligare arbetstyper klicka på Koppla. Här kan även ett artikelnummer anges för koppling av artiklar mot moment. Används Fortnox krävs det att motsvarande artikel finns tillgänglig i Fortnox.

För att lägga till nya arbetstyper i Byrå Tid, gå till Administration/Arbetstyper/Skapa ny knappen i verktygsraden.

1

Fyll i det som gäller för arbetstypen du skapar och välj sen spara. Du kommer nu att hitta denna arbetstyp när du går in på momenttyper för att koppla arbetstyper.

1

1. För tidsregistrering: Bockas i stort sett alltid i men vissa delar så kanske man inte vill tidsregistrera och därför finns möjligheten att kunna välja bort den.

2. För transport: Är för att kunna fylla i eventuell restid och då måste det finnas en arbetstyp som har för transport ibockad.

1

3. Effektiv tid är för att den färdiga rapporten för debiteringsgrad ska kunna hämta upp information om vad som är effektiv tid.

4

4. Namn och beskrivning är vad arbetstypen ska heta och beskrivning för när den ska användas.

5. Intern: Är när det ska vara en arbetstyp som gäller för intern tid som kopplas till de interna momenten.

6. Nummer: Man kan lägga in ett nummer för att kunna söka efter en viss arbetstyp, t.ex. när du registrerar tid.