Byrå Tid - Fliken fakturering

Under faktureringsfliken anges handläggarens aktuella priser som används i olika delar av programmet. Fliken Fakturering är enbart tillgänglig för handläggaren själv och systemadministratörer eller HR. Det är endast systemadministratören eller HR som kan lägga till och ändra värden.Klicka på Lägg till längst upp till vänster för att ange priser på handläggaren. Pris måste finnas på handläggaren för att kunna tidsregistrera.

1

Du kan alltså inte ändra priset längst ner i vyn utan det görs genom att trycka på Lägg till prisgrupper. Du kan enbart lägga in nya priser från den 1:a varje efterföljande månad och handläggaren får inte ha tidsregistrerat på den period som ska läggas upp.
Har du väl lagt in priser så kan du ändra så länge inga tidsregistreringar gjorts, genom att dubbelklicka på raden längst ner. Du kan dock inte ändra startdatumet.

1

Nedan följer förklaring av de olika fälten när du valt Lägg till.

Startdatum

Startdatum avser det datum handläggarens priser gäller från och med.

Slutdatum

OBS! Lämna detta datum blankt. Slutdatum sätts av programmet när nya priser anges för handläggaren. Angivna priser anges för hela månader.

Intjänad semester (timmar)

Här anger du hur många semestertimmar handläggaren tjänar in varje månad. T.ex. 25 dagar betald semester, intjänade timmar varje månad blir 25
dagar x 8 tim /12 månader = 16,67 timmar. Programmet stödjer för närvarande semesteråret kalenderår.

Extra intjänad per månad (timmar)

Detta fält kan lämnas tomt. Det kan finnas avtalat i kollektivavtalet om extra ledighetstimmar. Här anger du hur många extra ledighetstimmar
handläggaren tjänar in varje månad. T.ex. 32 timmar/år. 32 tim /12 månader = 2,67 timmar. Programmet stödjer för närvarande kalenderår.

Flexfaktor

Här anges hur tid över normaltiden ska räknas upp. Om avtalet säger timme mot timme anges Flexfaktor 1.

Månadslön

Frivillig uppgift.

Internt pris (timme)

Internt pris används för att beräkna kostnadspris (Registrerade timmar x internpris) och Täckningsbidrag (Faktiskt fakturabelopp – Beräknat
kostnadspris).

Pris 1-5

Valbara timpriser vid tidsregistrering. Pris 1 är alltid valt som standard vid registrering. Priserna används när tider registreras och klienten sedan
faktureras.

Längst ner på fliken Fakturering kan du se historik på när priser, internt pris och månadslönen ändrats.

----> Fliken semester/ledighet