Byrå - Administrera Klart Senast-datum från föregående år

Du kan i Byrå sätta datum på moment och kontrollpunkter när du vill att de senast ska vara slutförda.

Datumen du sätter kommer att synas i Statuslistorna, på klientkortet samt i att göra-listan.

Statuslistan

Klientkortet

Att göra-listan

I att göra-listan läggs både start- och slutdatum upp från början med automatik. T.ex. redovisning månad januari får startdatum 20XX-01-01 och slutdatum 20XX-01-31 och övriga moment följer räkenskapsåret t.ex. startdatum 20XX-01-01 och slutdatum 20XX-12-31 om det är ett vanligt kalenderår.

Olika tillvägagångssätt att sätta klart senast datum

I Statuslistan

Direkt i Statuslistan väljer du datumsortering Klart senast och bockar i Visa i alla kolumner.

Du kommer nu att få upp datum-streck i alla kolumner och bakom ser du signaturen för den som är momentansvarig. Klicka på strecken för den klient och kontrollpunkt du vill sätta ett datum på. Välj datum och tryck OK.
Du kommer bara att se datum för den kolumn du har markerat om du inte bockar i Visa i alla kolumner.

I Klientkortet

Du kan även välja att sätta ett klart senast datum direkt inne på klientkortet under fliken moment. Välj där att redigera moment.

Du får nu upp datum-fält där du kan välja datum för respektive moment och/eller kontrollpunkt.

Du kan även välja att sätta ett eget startdatum på momenten/kontrollpunkterna. Detta syns enbart här och i Att göra-listan.

Genom massuppdatering

Du kan även välja att sätta ett klart senast datum på fler klienter samtidigt. Det kan t.ex. vara att du vill sätta ett slutdatum för momentet bokslut för alla AB som har räkenskapsår 0501-0430.
Det gör du genom att sortera du ut de här Aktiebolagen i klientlistan och sen högerklicka i listan och välja att massuppdatera moment/räkenskapsår.

Följ sen instruktionerna för att massuppdatera på månadsnivå för klart senast datum i manualen: Massuppdatering av klienter

Inställningar för klart senast datum

Som administratör i programmet så kan du välja några inställningar för klart senast datum och du hittar inställningarna för detta under menyn Meny – Byråadministration och sen på fliken Inställningar.

Här kan du välja att start- och slutdatum du sätter på de olika momenten ska bli samma nästföljande år när du skapar upp ett nytt år.

Tänk på att om du redan skapat upp året efter innan du slår på den här funktionen så kommer inte det året att ärva med detta. Har du inte påbörjat det året ännu så kan du ta bort det och lägga upp det på nytt för att få med dig alla datum.

Om du använder dig av egna slutdatum så kommer du att få färgvarningar om när det ska vara klart i Statuslistan.

Gult - varning
Rött - kritisk varning
Grönt - klarmarkerat

Du kan under inställningar ändra på tidsintervallen för när de här färgerna ska synas i statuslistan.

Grundinställningen är som du ser på bilden ovan, men du kan själv välja att ändra på antalet dagar.