Byrå - Behörigheter på klientnivå

Behörighetspunkternas betydelse

I den här delen ska vi förklara vad de olika behörighetspunkterna betyder. Du kan också se en kort text om varje kontrollpunkt när du klickar på den.

Står det Alla klienter efter så betyder det att man har behörigheten för alla klienter i Byrå och står det Egna klienter efter betyder det att man bara har behörigheten för det där man står som ansvarig på grunddata på klienten.

1

Klientnivå

Byta klientansvarig

Om den här behörighetspunkten är påslagen så betyder det att man har rätt att ändra vem som är klientansvarig på klienterna under Grunddata på klientkortet. Läs mer om detta under manualen Byta ansvarig på klient eller moment.

Byta faktureringsansvarig

Om den här behörighetspunkten är påslagen så betyder det att man har rätt att ändra vem som är faktureringsansvarig på klienterna under Grunddata på klientkortet.

Administrera räkenskapsår

Att vara behörig för att administrera räkenskapsår betyder att man kan lägga upp nya år, ta bort år eller ändra åren på klienterna. Har du inte den här behörigheten kommer du inte att se rutan för administrera år på klienten.

Aktivera/Avaktivera klient

Att vara behörig för att Aktivera/Avaktivera klienter betyder att man kan se till att klienterna hamnar på listan ”Ej aktiva klienter” samt att även göra klienten aktiv igen så man ser den i övriga listor.

Aktivera/Avaktivera Tidredovisad på klient

Med den här behörigheten har man rätt att slå på eller av tidredovisning på klienterna. Klienten kommer över till Byrå Tid om man slår på aktiveringen.

Administrera avtal

Att vara behörig för att administrera avtal betyder att man kan lägga till vilka avtal och fullmakter man har för klienten och när fullmakten har sitt start- och slutdatum. Du har också behörighet att ta bort dem och redigera dem. Avtal hittar du på klientkortet.
Funktionen finns bara i Byrå premium. Läs mer om detta under manualen Lägga till avtal.

Administrera klientmallar

Att vara behörig för att administrera klientmallar betyder att man kan göra mallar av klienter som man använder när man skapar nya klienter. Funktionen finns bara i Byrå premium. Läs mer om detta under manualen Klientmallar.

Administrera mappstrukturer

Att vara behörig för att administrera mappstrukturer betyder att man kan ändra mappstrukturen på klienter. Detta gör att du slipper lägga upp alla egna mappar manuellt på varje klient. Funktionen finns bara i Byrå premium. För att skapa mappstrukturer måste du ha den här behörigheten på Administrationsnivån. Läs mer om detta under manualen Mappstrukturer.

Byte av företagstyp

Att vara behörig för att byta företagstyp betyder att man under kugghjuls-ikonen har rätt att använda funktionen för att ändra företagstyp på klienten. Läs mer om detta under manualen Byta företagstyp.

Behörighet att se andra handläggares Penneoärenden i Byrå

Penneo är digital signering och om man ska komma åt att se andra handläggares pågående ärenden måste den här vara påslagen för behörighetsgruppen.

Behörighet alla/mina kontor/kontorets klienter

Här är en inställning om behörighetsgruppen ska kunna komma åt alla klienterna oavsett kontor eller om de bara ska komma åt det egna eller ”mina” kontors klienter. Det egna kontoret är det kontor man har på sig som handläggare.

Slår man av dessa så kommer handläggarna bara åt sina egna klienter, alltså där de är klientansvariga, momentansvariga, kontrollpunktsansvariga, favoriter och där de är ansvariga för avtal.
Se även till att stänga av Byråsök (se nedan) för den/de grupper du inte vill att de ska kunna söka fram den vägen. Läs mer om detta i manualen Behörighet att se alla, kontoret, mina kontor eller mina klienter

Byråsök alla/mina kontor/kontoret

Med den här behörigheten kan du styra vilka klienter handläggarna kan söka efter i Byråsök. Om alla är påslaget så kan handläggarna söka på alla klienter som ligger i Byrå. Om du stänger av den och bara har Kontoret påslagen så kan de bara söka efter klienter som ligger på deras eget kontor. Stänger du av även den så kan de bara söka på Mina, alltså sina egna klienter där de är klientansvariga, momentansvariga, kontrollpunktsansvariga, favoriter och där de är ansvariga för avtal.

Navigering från Byråsök möjlig för alla klienter

Om du har Byråsök alla påslaget men har stängt av behörigheten för alla klienter så kan man ändå slå på här att man ska kunna gå in på klienten när man söker på den, men man får inte upp den i sin klientlista.

Administrera dokument

Att vara behörig för att Administrera dokument betyder att man kan radera eller lägga till nya dokument under fliken handlingar på klientkortet.

-->Behörigheter på handläggarnivå