Byrå - Radera en rollperson

Vill du ta bort en rollperson helt och hållet från Byrå så måste du först och främst ha behörighet för detta.
Gå till Meny - Roller och leta upp rollperson du vill ta bort.

Titta först under fliken funktioner att rollpersonen inte har några funktioner kvar, annars går det inte att ta bort den.

Klicka på kugghjulet som du hittar längst uppe till höger i rollkortet.

Här väljer du att avaktivera rollpersonen…

…och när du gjort det och sparat ändringen så dyker det upp en Ta bort-knapp bredvid spara-knappen.

Tryck på den knappen och då får du en fråga om du verkligen vill ta bort rollpersonen.

När du svarar ok i den dialogen så försvinner rollpersonen.