Byrå - Klientmallar

Med funktionen Klientmall kan du spara undan en klient som en mall.  Denna mall kan ni som arbetar på byrån använda när man lägger upp nya klienter. Funktionen finns i Byrå premium.

Det som sparas i en klientmall är följande:

• Upplagda moment på senaste året (T ex Bokslut, Inkomstdeklaration och Revision)
  • Valda egendefinierade fält
  • Kundkategori (Kund eller prospekt)
  • Företagstyp (T ex Aktiebolag eller Handelsbolag)
  • Tidredovisas
  • Till vilken mappstruktur klienten tillhör

För att kunna skapa en klientmall krävs att du har behörighet för det.

Skapa mall

När du ska skapa en klientmall går du in på klientkortet för den som ska agera mall. Därefter klickar du på knappen med kugghjulet.
Därefter klickar du på knappen ”Spara som klientmall”

I dialogen som kommer upp anger du namn på mallen.  Du kan välja att ersätta en redan skapad mall genom att markera den i listan längst ned i dialogen. Om du förändrar klienten som mallen baserar sig på kommer mallen inte uppdateras. Då får du skapa en ny mall.

Använda mall

När du vill använda en mall vid uppläggning av ny klient väljer du att först klicka på knappen Ny klient i klientlistan.

Därefter går du längst ned i listan till mallar.  Listan expanderar sig automatiskt åt höger när du håller musmarkören på raden. Välj det alternativ du vill ha och klicka.

Det som du måste fylla i är:

• Klientnummer
  • Person-/organisationsnummer
  • Namn
  • Räkenskapsår*

*Du väljer även vilken räkenskapsårstyp som ska gälla för nya klienten samt lägger upp vilka år som du vill ha genom att klicka på ”Administrera år”. Observera att utan räkenskapsår kommer det inte läggas upp moment.

Till höger i dialogen kan du se vad den valda mallen innehåller.  Har du behörighet för mallhantering kan välja att radera denna mall.