Byrå - Uppdatera SQL Server2008

Wolters Kluwer Byråstöd förlitar sig på Microsoft SQL Server för att köras samt lagra information.
I anledning av att Microsoft den 9e Juli 2019 kommer att sluta supportera Microsoft SQL Server 2008 är det viktigt att de användare som fortfarande kör denna version får den uppdaterad.

Potentiella konsekvenser av att inte uppdatera SQL Server 2008 till en nyare version:

• Microsoft kommer att sluta distribuera säkerhetsuppdateringar till denna version vilket gör er data mer sårbar för obehörig åtkomst
  • På sikt kan det även innebära att nya versioner av Byrå (eller andra programvaror som använder sig av SQL Server) inte kommer att fungera.
  • Wolters Kluwer kommer ta bort SQL Server 2008 från sina systemkrav

Nedan följer en steg för steg guide för hur SQL Server 2008 uppdateras.

Att tänka på innan denna guide används:

• Uppdatering ska utföras av kompetent IT-personal, gärna med tidigare kunskap av SQL databaser.
  • Se till att ingen arbetar i Byrå.
  • Ta backuper på Databaser, gärna hela servern.
  • Avvikelser kan förekomma i denna guide då förhållanden kan vara olika i olika servermiljöer.
  • Wolters Kluwer tar inte ansvar för misslyckad uppdatering eller eventuell förlust av data.
  1. Identifiera servern där databasen körs
    • Gå till byrås programmapp, standard:” C:\Program Files (x86)\Wolters Kluwer\Byrå”
    • Identifiera filen ”Bureau.exe.config och öppna med Anteckningar eller NotePad

• Identifiera SQL anslutningssträng
      Där det i nedan bild står ”SERVERNAMN” är namnet på servern där SQL behöver uppdateras.

• Gå till den servern

2. Hämta hem en senare version av SQL Server
    Denna guide kommer ta utgångspunkten att SQL Express används. SQL Express är en gratisversion av SQL Server – denna version används vid installation av Byrå. Används en betalversion av SQL så måste korrekt version identifieras av er själva.

Wolters Kluwer rekommenderar i dagsläget SQL Server 2017 Express edition. Den versionen kan hämtas här: http://download.microsoft.com/download/E/F/2/EF23C21D-7860-4F05-88CE-39AA114B014B/SQLEXPR_x64_ENU.exe

3. Starta installationen/uppdateringen
    • Kör filen som laddades ner.

• Tryck OK, eller välj annan sökväg

4. I dialogen som visas välj ”Upgrade from a previous version of SQL Server”

5. Klicka i ”Use microsoft Update to check for updates” när detta visas. Klicka på ”Next”.

6. Kryssa i ”I accept the license terms.” när detta visas. Ifall ni accepterar dessa.
    Klicka på ”Next”.

7. Välj den SQL instans som ska uppdateras

Namnet på instansen återfinns på samma ställe som i steg 1.3 i denna guide.

8. En kontroll genomförs nu för de tekniska förutsättningarna att genomföra uppdateringen. Är allt OK genomförs nu uppdateringen.

9. Nedan dialog visas vid lyckad uppdatering

10. Starta Byrå (och Byrå Tid) och testkör.