Byrå - Behörighet att se alla, kontoret, mina kontor eller mina klienter

I Byrå har man ofta inställningen att alla ska kunna se och göra allt på alla klienter. Men om man har Byrå Premium kan man ge behörigheter för att olika handläggare bara ska få tillgång till sina egna eller kontorets klienter.
Du hittar inställningen under Behörigheter i Byråadministration
Behörighet alla/mina kontor/kontorets klienter

Mina kontor är en inställning i byråadministrationen. Den gör att man kan vara behörig på fler kontor än sitt eget om man t.ex. har fem olika kontor och någon handläggare arbetar på två av dem och behöver tillgång till båda kontoren. Inställningen görs för hela Byrå men sen kan man välja vilka handläggare som behöver komma åt fler kontor än det man är inlagd på.

För att lägga till kontor går man till Meny/Handläggare och letar upp den handläggare man ska göra inställningen för. Tryck på förstoringsglaset bakom kontoret och då får du upp en dialogruta där du kan lägga in fler kontor på handläggaren och välja vilket kontor som ska vara huvudkontor.

Om du vill ställa in att en behörighetsgrupp bara ska komma åt kontorets klienter så gör du det genom att stänga av behörigheten att se Alla. Kontoret är det kontor som är inlagt på handläggaren. Mina kontor är de extra kontor som valt till på handläggaren.

Detta gör att alla handläggare som ingår i den behörighetsgruppen inte kommer åt menyn Alla i inställningen uppe till höger i programmet.

Stänger du även av att behörighetsgruppen inte ska ha behörighet för mina kontor eller kontorets klienter så kommer handläggarna bara åt Mina, alltså de klienter de själva arbetar med d.v.s. där de är klientansvariga, momentansvariga, medarbetare och de klienter som är upplagda som handläggarens favoriter. Urvalet kollar inte bara mot innevarande år så har/är en handläggare medarbetare året innan eller nästkommande år på en viss klient så kommer den klienten att komma med på Mina klienter.

Vill du i detta läge göra en klient synlig för en handläggare som inte kommer åt den så måste man lägga upp den handläggaren som t.ex. medarbetare på ett moment eller kontrollpunkt. Handläggaren kommer då åt allt på den klienten och inte bara det moment som den ligger upplagd som medarbetare för.

En fråga som ibland dyker upp i supporten är hur man ska kunna dölja sitt eget företag, själva byråns uppgifter, i Byrå.

Det finns inget sätt att kunna låsa eller dölja en viss klient och mindre företag har ofta behov av att alla handläggare ska kunna komma åt alla kontorets klienter. Så ett tips i så fall är att man ger alla behörighet att se det egna kontorets klienter men att man själv kan se alla klienter och lägga upp den egna byrån på ett eget kontor.

Du kan utöver inställningarna ovan ställa in behörighet så att handläggarna kan komma in på andra klienter än sina egna, utan att de ska få upp dem i sin klientlista. Har du bara lagt in behörighet för att kunna söka på alla klienter så kan du då även ge behörighet att de ska kunna navigera till klienten via Byråsök.

Skillnaden är att även om man kan söka på alla klienter så har man inte behörighet att gå in och titta på klienten om behörighet för alla klienter är avstängd men öppen för alla på byråsök.
Slår du på den här behörigheten ovan så kan man trots att man inte har behörighet att se alla klienter kunna söka fram dem (om man har behörighet för att söka på alla) att även gå in den vägen på klientkortet.

OBS!

Tänk på att när det gäller att skicka Anstånd och SRU gör man det per kontor. Så glöm inte att skicka för alla kontor om ni lägger upp fler.