Byrå - Kopiera eller skapa nya moment/kontrollpunkter

Kopiera eller skapa ny momenttyp/kontrollpunkt

Kopiera momenttyp/kontrollpunkt

I den här delen ska vi gå igenom hur du kan kopiera eller skapa nya moment och kontrollpunkter.

Kopiera moment
Det enklaste sättet att skapa ett nytt moment är att kopiera ett befintligt moment. Det gör du genom att högerklicka på det moment du vill kopiera.

När du gör en kopia följer nästan alla inställningar och kontrollpunkter med från det kopierade momentet. Du kan här ändra på alla fält och ta bort eller lägga till kontrollpunkter.

Den inställning som inte följer med är Kopplad till händelse. Den måste man lägga till själv när man har kopierat ett moment.

Var noga med hur du namnger dina egna moment så att det blir tydligt i vilket sammanhang just detta moment ska användas på en klient eller skriv en noggrann beskrivning. Beskrivningen kommer att synas när du håller muspekaren över momentet/kontrollpunkten. När du är klar med momentets inställningar måste du välja att spara för att gå vidare.

Spara-knappen ligger längst ner till höger.

Vill du lägga till kontrollpunkter i ditt moment klickar du på knappen Ny kontrollpunkt.

Vill du ta bort kontrollpunkter klickar du på kontrollpunkten och väljer Ta bort.

Det kopierade momentet ligger nu längst ner i listan för moment och om du vill flytta på det så är det bara att dra och släppa. Momentet hamnar över det moment du släpper den på.

Vi rekommenderar dock att inte lägga upp fler av samma moment då listorna blir svårare att få ihop, utan att istället inaktivera olika kontrollpunkter på klientnivå.

-->Inställningar för att inte kunna inaktivera kontrollpunkter på klientnivå