Byrå - Lägga till avtal och fullmakter

För att kunna ha kontroll över vilka avtal och fullmakter du har för varje klient finns funktionen Avtal. Funktionen ingår i Byrå Premium och du finner den på fliken Avtal på klientkortet.
Klicka på knappen Nytt avtal för att lägga till en ny.

Uppdragsavtal

Varje avtal som läggs upp knyts dels till klienten men även till en handläggare. Ska flera handläggare ha samma avtal åt en klient får man lägga upp dubbletter av avtalet men på olika handläggare.

De avtal man lägger upp återfinns även på respektive handläggare.  Så vill man se en samlad bild över vilka avtal man har som handläggare väljer du listan handläggare och klickar på dig i listan och väljer fliken avtal.

Lägga upp ett nytt avtal

De avtalstyper du kan välja mellan är följande:

Under varje avtalstyp hittar du olika avtal.

Uppdragsavtal

Fullmakter

Övrigt

Börja med att tilldela handläggare och vilken typ av avtal. Du kan ange utfärdare om du önskar. Det är inte något värde som går att återanvända. Välj därefter att ange från när det gäller och om det finns ett slutdatum.
För att ange slutdatum klicka på länken Inget slutdatum. Du får upp en kalender och kan där ange slutdatumet. I noteringsrutan kan du ange det som ni behöver veta om avtalet.

1

Vill du koppla till en bilaga till avtalet klickar du på den här knappen.

Du kommer då till klientens handlingar och finns inte bilagan där kan du välja knappen Lägg till dokument och hämta in ett dokument från utforskaren till klienten.

Man kan bara ha en bilaga per avtal men om du måste ha dubbletter av avtalen, då du har flera handläggare med samma avtal, kan du koppla samma bilaga till alla avtal.
Du kan koppla bort bilagan på krysset till höger om bilagans namn.

Om du har ett slutdatum på ett avtal kommer den automatiskt försvinna från listan när datumet har passerats.

Vill du se utgångna avtal klickar du i krysset.

Vill du söka efter ett visst avtal på klienten så har du sökfält på raden ovanför alla avtal.

Avtal som filter

Du kan enkelt via filter i klientlistan hitta vilka som har olika avtal eller inte har med hjälp av filterfunktionen.

Du kan genom att klicka på texten ”Har” ändra till ”Har inte” för att finna de som saknar avtal för t ex Uppdragsavtal.