Byrå - Behörigheter på administrationsnivå

Administrationsnivå

Om gruppen inte är administratörer utan bara fått vissa rättigheter på administrationsnivå så se till att slå på ”Läsa informationen i Byråadministrationen” som behörighet på administrationsnivå också annars kommer inte handläggaren åt dessa delar.

Administrera klart senast datum

Om den här är påslagen så betyder det att man har rättigheter att administrera klart senast datum under Meny-knappen. Läs mer i manualen Administrera klart senast datum.

1

Göra massuppdatering av klienter

Om den här är påslagen så betyder det att man har rättigheter att massuppdatera klienter, d.v.s. att i klientlistan så kan man högerklicka i listan och välja att massuppdatera flera klienter samtidigt gällande grunddata eller moment och räkenskapsår.
Läs mer om detta under manualen Massuppdatering av klienter.

Administrera behörigheter

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att ändra på behörigheterna för olika grupper under Meny – Byråadministration - Behörigheter. Det betyder att den gruppen som har den här behörigheten kan slå på eller av behörigheter i alla behörighetsgrupper förutom i gruppen Systemadministratör.

Administrera kontor och region

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att lägga till och ta bort eller ändra på kontor och region under Meny - Byråadministration - Kontor och region. Kontor är det du kan välja på Grunddata för klienter, Roller och Handläggare.
Funktionen finns bara i Byrå premium.

Slå ihop handläggare (med klient)

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att göra en sammanslagning av handläggare och klient i Byrå. Du hittar detta under Meny – Handläggare och under kugghjulet på handläggarkortet.
Läs mer under manualen Slå samman handläggare med klient/roll.

Administrera byråinformation

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att ändra på företagets uppgifter som finns under Meny - Byråadministration – Byråinformation.

Administrera momenttyper

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att skapa nya, ändra, inaktivera eller ta bort moment/kontrollpunkter under Meny - Byråadministration – Momenttyper.
Läs mer under manualen Hantera moment och kontrollpunkter.

Administrera egendefinierade fält

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att skapa nya, ändra eller ta bort egendefinierade fält under Meny - Byråadministration – Egendef. Fält. Egendefinierade fält är de fält som ligger under övrigt på klientens, handläggarens eller rollpersonens grunddata samt verksamhet.
Läs mer om detta under manualen Egendefinierade fält.

Administrera inställningar

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att ändra på inställningarna för Byrå under Meny -Byråadministration – Inställningar. Det betyder att man har rätt att ta bort/lägga till programkopplingar och även andra grundinställningar i Byrå.

1

Ångra utcheckning utförd av annan handläggare

Om en annan handläggare har checkat ut en fil så kan man ha behörighet för att ångra utcheckning på den filen. Tänk bara på att den information som handläggaren har lagt in i utcheckat läge inte kommer finnas i filen om man ångrar utcheckningen.

Administrera gemensamma listor

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att skapa, ändra och ta bort gemensamma listor. Detta gäller listor i Klientvyn samt i vyn för Statuslistor. För att göra en lista gemensam så skapar man först en lista under Mina listor och har man den här behörigheten så kan man sen dra ner den listan till Gemensamma listor.

Göra backup av databas

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att skapa en säkerhetskopia av Byrådatabasen under Meny -Byråadministration – Backup av databas.

Läsa informationen i Byråadministration

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att titta på informationen under Byråadministration, men inte att ändra på någonting förutom det man har behörighet för. Detta kan vara bra om man vill att alla som jobbar på byrån ska kunna se vilka behörigheter de har, hur momenten är upplagda m.m. Har man inte den här behörigheten så ser man inte raden Byråadministration under knappen Meny vilket gör att om man har någon behörighet under byråadministration så måste man även ha den här behörigheten.

Dokument administration

Om den här funktionen är påslagen har du möjlighet att söka efter dokument på alla klienter under Sök handlingar i Byråadministration.

Göra import (filimport till Byrå)

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att göra filimport till Byrå. En filimport är att man kan hämta in klienter till Byrå genom att importera t.ex. boksluts- eller deklarationsfiler till programmet.

Ta bort klienter, roller eller handläggare

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att radera klienter, rollpersoner och handläggare helt från Byrå. För att kunna ta bort en klient måste man även ha behörighet att kunna avaktivera klienter om klienten inte redan är avaktiverad. När en klient avaktiveras så hamnar den på listan ”Ej aktiva klienter” i Klientlistan och där kan man välja att ta bort klienten genom att trycka på Ta bort-knappen. För att kunna ta bort en Handläggare måste man även ha behörigheten Editera andra handläggare om Handläggaren inte redan är avaktiverad. När du har avaktiverat handläggaren och sparat så dyker Ta bort-knappen upp. Läs mer i manualerna Inaktivera eller radera en klient och Ta bort handläggare

Administrera mappstruktur

Om den här är påslagen så betyder det att man har rätt att skapa upp färdiga mappstrukturer under Meny – Byråadministration – Mappstruktur. Under handlingar på klienten kan du sen hämta upp denna mappstruktur så att du inte behöver skapa upp alla mappar manuellt för varje klient. Funktionen finns bara i Byrå premium. Läs mer om detta under manualen Mappstrukturer.

Ta bort samarbetspartners och koppling till anställda

Med den här behörigheten kan du ta bort de samarbetspartner ni lagt upp i Byrå. De tas bort på samma sätt som t.ex. klienter, via kugghjulet. Du får då även behörighet att koppla loss de anställda som ligger upplagda under samarbetspartnern.

Dokumenthanteraren för kontoret/mina kontor/alla

Behörigheten ger dig tillgång till att se filerna som är upplagda under Dokumenthanteraren på antingen kontorets klienter eller alla klienter. De filer som ligger direkt på dig där kommer du alltid åt.

-->Behörigheter för Byrå Tid