Byrå - Byråsök - Enkel eller uppdelad

Enkel Byråsök

Längst upp i Byrå så har du en sökruta för att hitta dina klienter, rollpersoner och handläggare.

Du kan söka på klientnummer, namn, organisations- och personnummer, adress 1 och 2, ort, land, telefon 1 och 2 och mobil. Alla klienter, handläggare och/eller rollpersoner som passar in på det du söker, kommer då upp som förslag.
Börja med att skriva in något om den du söker och tryck sen Enter, så kommer listan upp.

Är det någon som ligger upplagd både som rollperson, klient och eventuellt också handläggare så kommer personen upp tre gånger, en gång i varje kolumn. Sen kan du genom att klicka på namnet öppna upp den roll/klient eller handläggare som du ska jobba med.

Om du även vill få upp de klienter som är inaktiva så bockar du i den rutan efter att du sökt.

Uppdelad Byråsök

Du som har Byrå Premium kan välja att arbeta med uppdelad Byråsök. Funktionen är framtagen för byråer med många klienter och rollpersoner för att kunna begränsa träfflistan.
Inställningen för detta hittar du under Meny, Byråadministration och Inställningar.

För att funktionen ska slå igenom måste du starta om Byrå.

Byråsök kommer nu istället att se ut så här.

Vill du söka efter en klient så klickar du i den rutan och likadant för de andra funktionerna.
Du får då upp en sökning som fungerar som den enkla Byråsök, men när du söker får du bara upp den kategori du har valt. Här kan du även välja om du vill se Mina, Kontorets eller Alla klienter.

Om du vill göra om din sökning så klickar du på det svarta krysset längst bak i sökrutan.

Du kommer nu tillbaka till den uppdelade Byråsök igen.
När du får upp sökresultaten så kommer du alltid längst upp att se vilken kategori du sökt på samt hur många träffar du får beroende om du väljer att se Mina, Kontorets eller Alla.