Byrå - Deklaration dubbla räkenskapsår

Ibland kan det hända att man ska göra två inkomstdeklarationer under ett och samma kalenderår och då kan man konvertera den första deklarationen till andra året inne i själva deklarationsfilen.

När du ska göra detta ihop med Byrå-koppling finns det vissa steg att tänka på.

Gå in på klienten som ska ha dubbla räkenskapsår och skapa upp de båda räkenskapsår du ska deklarera för klienten.

Glöm inte att ändra på räkenskapsåret under fliken Verksamhet också så att du får rätt räkenskapsår framöver.

Lägg sen upp momentet Inkomstdeklaration på båda åren under fliken moment.

Starta upp den första deklarationen och glöm inte att kryssa i på basuppgifterna att det gäller första räkenskapsåret.
När du har bockat i den rutan får du ett meddelande om när du ska använda denna funktion.

När du har stängt den rutan kommer du att få upp en ny knapp på basuppgifterna där du kan skapa det andra räkenskapsåret. Men detta ska du göra först när du är klar med det första året.

När du sen ska arbeta med det andra räkenskapsåret så går du till din klient i Byrå och öppnar upp deklarationen för det första räkenskapsåret.

Nu kan du välja att trycka på knappen för att skapa andra räkenskapsåret.

När du har tryckt på Skapa andra räkenskapsåret kommer du få upp följande fråga. Tryck på ja.

Sen kommer det upp en information om att konvertering till andra året genomförs. Välj stäng.

Rutan för andra året kommer nu ha blivit i bockad och året kommer att ändras till samma räkenskapsår som du har lagt upp i Byrå.

Du sparar sen även denna deklaration genom att trycka på spara och deklarationen kommer att lagras i Byrå på rätt år.

Filen kommer att döpas med ANDRA i filnamnet.

I SRU-listan i Byrå kommer du sen att få upp båda deklarationerna så att du kan skicka in dem.