Byrå - Uppdatera Byrå till senaste versionen

OBS: Byrå kräver numera .NET Framework 4.8 eller senare

https://support.microsoft.com/en-us/topic/microsoft-net-framework-4-8-offline-installer-for-windows-9d23f658-3b97-68ab-d013-aa3c3e7495e0

När man uppdaterar Byrå är det viktigt att man är domänadministratör.
Uppdateringen utförs först på servern där Byrå tjänsten/tjänsterna finns installerade och sedan på eventuella klienter som är anslutna.
Som standard heter tjänsten ”SQL Server (BUREAU)”

x
Har man Byrå Tid så finns även nedan:

x

På SQL-servern, följ nedan steg:

• Hämta den senaste klientinstallationen från vår hemsida:

https://support.wolterskluwer.se/support-landning-sida/support-byra#laddaner

x

• Flytta klientinstallationen till programkatalogen för Byrå.(C:\Program Files (x86)\Wolters Kluwer\Byrå)

x

• Skapa en genväg av klientinstallationen antingen i samma mapp eller på skrivbordet.

x

• Öppna Egenskaper:

x

• I Mål/target, efter sökvägen, lägg till /serverupdate=1 och klicka sedan på ”OK”.
    Glöm inte att lägga till ett mellanslag mellan .exe" och /serverupdate=1.

serverupdate

• Kör genvägen för att starta uppdatering av Byrå

När uppdateringen är färdig så uppdaterar man Byrå på övriga anslutna datorer/servrar. På dessa kan man uppdatera innifrån programmet eller genom att köra klientinstallationen. Kör klientinstallationen som vanligt utan att skapa en genväg.

Får du felmeddelanden under installationen, att t.ex behörighet saknas så kan det finnas en instans av programmet igång. Stäng då ner den. stäng även ned ”Wolters Kluwer Application Server”, ”Wolters Kluwer Bureau Server” eller något av våra andra program t.ex bokslut eller skatt.