Byrå - Avaktivera/ta bort handläggare

För att ta bort en handläggare krävs att handläggaren inte längre är klientansvarig eller ansvarig för några moment, kontrollpunkter eller andra aktiviteter.

För att underlätta detta kan funktionen för att flytta ansvar till annan handläggare användas.

Flytta ansvar till annan handläggare

I Byrå, gå till Meny/Handläggare och markera önskad handläggare

Klicka på kugghjulet och välj ”Flytta ansvar till handläggare”

Följande dialogruta dyker upp vari önskad ersättare får sökas fram.

När ansvaret är flyttat är det möjligt att ta bort handläggaren.

Ta bort – tillvägagångssätt

Att ta bort en handläggare är i realiteten en anonymisering. I de fall man t.ex. inte önskar att flytta momentansvar så kommer det efter borttagning av handläggaren istället stå namnet på en anonym person. Förutsatt att momentet är klarmarkerad.

1. På handläggarkortet – avaktivera handläggaren på kugghjulet

2. Spara

3. Ta bort knappen dyker upp nere till höger.

4. Nedan typisk dialog som dyker upp vid borttagning.

5. Klicka på OK.

Handläggaren är nu borttagen/anonymiserad i Byrå och Byrå Tid.

Byrå Tid integration

Ifall Byrå Tid används så skiljer sig förfarandet och utfallet något vid med borttagning av handläggare.

Ta bort handläggare/anonymisera

För att ta bort en handläggare krävs att handläggaren är inaktiverad. Existerar några ofakturerade tider kan inte handläggaren inaktiveras. Detta måste alltså åtgärdas innan handläggaren kan tas bort enligt ovanstående avsnitt ”Ta bort handläggare”.

I Byrå Tid anonymiseras handläggaren i syfte att bevara beloppshistorik.

Följande fält kommer att anonymiseras:

• Förnamn
  • Efternamn

Org.nr på handläggare existerar inte i Byrå Tid.